Thursday, December 30, 2010

~ FUCK ~


The haters . The assholes . The people out to get me .
The whiners . The people that cheat on me .
The people who pretend to be my friend .
The friend that talk behind me .
Those who are purposely rude . Those who are purposely lie .
The hypocritical . The greedy . The deceiving .
The people who not appreciate on me .

~ to my haters ~


I keep it real and that a promise
I maybe a B*tch but at least I am honest
When I walk by you stop and stare
Well keep on looking because
I don't care
I have my own life and style
not trying to pleasant you or make you smile !
When it comes to competition you are out
Now shut up you hatin' azz
And keep me out of your mouth
because i aint a D*ck !!
F*CK the FAKE !


p/s : thankz for making me the center of your world  :))




Tuesday, December 14, 2010

~ teman baru ~


holla sume !
haa.. ary neyh, aku nak cerita pasal teman baru aku..
hurmm..
ary neyh merupakan ary yang agak special laa tok aku..
cewahh ! huhuhu..
korang tahu tak??
aku ade kawan baru taw..
dy neyh chumel sgtsgt !
hehehe..
bukan setakat chumel, dy neyh putih berseri 
&& gebu itu penting yee..
ngee~
aku mula kenal ngan dy pada petang 14 Julai 2010..
kat rawang, sebelah kubur..
hahahah..
dak2 tesco rawang laa yang bagi gelaran ue..
kami ikot sajee..
huhuhu.. hurmm..
dalam mencari sahabat baru,
aku ditemani oleh tunang terchenta, fiqri..
thankz yaa aby because luangkan masa tok baby.. :))
nama dy korang nak tahu tak??
haa.. nama dy..
gembul !
hasil daripada gabungan physical yang diwarisi olehnya..
hahahah..
dy mempunyai badan yang agak gemuk
&&
mempunyai mata yang buLat
so, tercipta laa nama gembul..
hahahha..
chumel tak nama dy?
mesty laa chumel kan..
tengok laa sape yang bagi nama tu kan..
ehem3 !
hahahah..
haa.. dah datang dah ke-poyo-an aku neyh..
SUDAH2 !
haaa..
korang mesty nak tengok ke-cute-tan si gembul kan??
okey.. jom !
hahahah..

~ gembul sayangg ~

~ si chumel lotehh ~

~ dalam perjalanan untuk membeli gembul ~

~ menunggu aby aku tukar cd.. huhuh ~


at last..
hurmm..
thankz aby coz bawak baby pergi beli gembul !
hehehe..
lurve you so much..
muuaahhxx !


Saturday, December 11, 2010

~ nenek sudaa ~


yess ! 
akhirnya..
dapat jugak aku cermin mata baru..
huhuhu..
macam nenek laa pulak rasanya..
bhahaha..
tapelaa.. asalkan aku nampak sudaa laa..
hurmm..
sekarang, tak payah laa aku bersusah-payah tok kecikkan mata,
semata2 nak tengok tv dgn jelas..
hahaha..
takan nak pakai lens pulak kat rumah kan..
tak kuase aku !
hahahah..
Mohamad Fiqri aku ckp, pakai cermin mata, aku dah mcm amoi..
hahaha.. amoi laa sgt ekk..
terasa diri ini ke-bangang-ses laa pulak bilee nett mcm neyh !
kahkahkah.. :D
hello..
ini namenya trend okey..
hahahah.. 
haa by !
amoi2 baby, tetap taley kalahkan beybei okey..
hahahaha.. :p
tak patot betul..
macam nenek ade laa..
ishh3..
nak tengok tak gambar aku versi nenek??
hahaha..
okey2, kite tengok gambar pulak okey..
huhuhuh.. :))

~ nenek versi aku.. hahah ~

~ nenek.. ngee ~

hahaha.. neyh arh nenek zaman sekarang..
bhahaha..
k laa..
sampai sini dulu okey..
kite sambung laen kali pulak okey..


~ buhsan ~


hello semua !
hurmm..
     korang tahu tak, ary neyh ary yg paling buhsan yg penah aku rase..
tade benda yang boleh aku buat melainkan tito..
aduhh..
naek sakit badan neyh dibuatnya..
dah laa aku dok sorang2 kat dalam bilik neyh..
semua tade..
buhsan yg amat seh..
nak kuar, tapi tatau nak pergi mane laa pulak..
hahaha..
so, aku putuskan tok dok rumah sajee..
lagipon, anak dara mmg tempatnya dirumah kan?
cehh ! poyo laa pulak..
hahaha..
tapelaa kan..
aku mmg dah biase dgn keadaan yg mcm neyh..
nk buat mcm mane lagi..
mase neyh jee laa yg aku ade tok berehat..
lepas neyh, aku dah start busy..
banyak kerja yang perlu aku bereskan..
ishh.. perasan jee..
rase macam businesswoman laa ue..
hahaha..
nk buat macam mane kan..
dah mmg aku suke perasan..
so, korang diam2 sudaa laa yee..
bhahahha..
wekk !

ishh.. dah laa.. 
sampai sini jee kot aku tulis entry neyh..
tah pape jee aku rase..
neyh laa akibatnya kalau terlalu buhsan..
hahahah..
k laa..
korang take care taw..
sayangg korang..
:))

 




sayangg !


whats minnie without mickey
whats tiger without pooh
whats patrick without spongebob
whats monkey without dorra
whats ipin without upin
whats nurul qurratuaini without mohamad fiqri

hahah .. 
lurve u damn much sayangg !!
Mohamad Fiqri ..  :)) 
<3 <3

~ life is too short ~


Life is too short
grudges are a waste of perfect happiness .
laugh when you can
apologize when you should
and let go of what you can't change .
love deeply and forgive quickly .
take chances . give everything
and have no regrets .
life is too short to be unhappy .
you have to take the good with the bad
smile when you are sad
love what you got
and always remember what you had .
always forgive but never forget .
learn from your mistakes 
but never regret .
people changes , and things go wrong .
but always remember ,
life goes on !

Friday, December 10, 2010

~ bila hati berdendam ~


Hari ini aku menangis ..
Menangis yang tiada air mata ..
Walau rukun iman yang ketiga itu sedang berteman ..
Rasa
amarah dan dendam ini ,
Menolak ruang kesabaranku ..

Mengapa aku perlu seluka ini ..
Mengapa aku rasa sesakit ini ..
Ya Allah ..
Aku tidak mahu hasad ini menguasai aku ..
Aku tidak mahu sakit ini membunuh jiwa ..
Aku tidak mahu sedih ini membenam rasa ..

Ya Allah ..
Berikanlah aku pedoman ,
Hadiahkanlah aku kekuatan ,
Hidayahkanlah aku keinsafan ,
Aku momohon hanya ketenangan ..

Ya Allah .. 
Ampunkan dosa-dosa aku ,
Dari kesilapan antara manusia ,
Dalam lisan dan perbuatan ,
Dalam akal dan perasaan ..

muahhxx !

 
Best Friends
you are not best friends because you sit together at lunch
or talk on the phone or have matching flip flops
or can recite each others wardrobe. you are best friends
when she smiles, a grin forces itself across your face
no matter how made you are, when she cries you instantly
  feel her pain and want to cry with her. when you look her in
the eyes, you know there is no one you could  ever trust more
regardless of how many broken heart you have had
that is what it means to be best friend.. :))
 

me :))


I'm not a perfect girl .
My hair doesn't always stay in place  &
I spill thing a lot. I'm pretty clumsy  &
sometimes I have a broken heart .
My friends  &  I, sometimes fight  &
maybe some days nothing goes right .
But, when  I think about it  &  take a step back
I remember how amazing life truly is
&  that maybe . just maybe . I like being
unperfect ..



Wednesday, December 8, 2010

~ chenta ~

hug harder. laugh louder. smile bigger. love longer.
don't go looking for love; let it find you because 
that why its called falling; u don't mean to...
y  o  u  j  u  s  t  d  o

& A guy like you..
need a crazy girl like me <3

 
LOVEisLIKEaWAR <3
easy to start hard to end impossible to forget

& she says she doesn't care
but the look in her eyes..
tell a completely different story <3 

NUrulqurRATUaini && moHamadFIQri
ForEVER in LOVE <3 <3

Monday, December 6, 2010

~ rindu dia ~


haiyaa !  :((
tetibe rase rindu kat adeq sepupu aku sorg ney..
mase aku cuti ary tu,
aku x sempat nk pergi jenguk and and tengok dy taw..
bz cket laa..
lagipon, college aku neyh mmg berbesar haty laa kan
nk bg cuti panjang2..
baek haty sungguh..
huuhh !
mcm mane laa dy skunk ek..
mama dy cakap, dy daa pndai meniarap taw..
cepat gilee kan..
umur baru bape bulan ekk..
alamak, lupe laa..
'bijak' tol..
hahahaha..
mesty dy makin chumel kan..
mcm kakak spupu dy neh gak..
terperasan laa plax..
ehh !
biar laa.. blog aku kan.. bhahaha..
ishh..
ape aku merepek neyh..
alaaa...  :((
rindu dy laa..
cmner haa nk buat biar rindu neyh hilang??
takan laa aku nak balik JB plax..
mmg TAK laa jwbnyee...
bcoz, baru jee balik dari JB kot..
ohh, TIDAK ! 
boleh sakit buah pinggang aku neyh 
kalau selalu balik taw..
sebab ape??
sebab dok dlm bus lame sgt laa..
ape ag..
huhuhu..
haa ! korang nak tahu tak nama dy??
nama adeq spupu aku yg chumel lagi kacak bergaya neyh is 
Mohd Qahar Rizky..
panjang kan??
macam name aku laa..
huhuuh.
dy neyh kan, kalau masuk jee dalam kereta,
bukan maen suke lagi..
tah ape tah yg dy suke sgt..
ohh ! pandai ea kau.. 
kecik2 daa pandai nk ajak orang tua berjalan.. 
ehh ! tua ka??
ngee..  :p
okey2, kite tengok gambar dy pulak ea..
hehehe..


..:: haa.. neyh mase dy baru jee lahir ::..
~ Mohd Qahar Rizky ~
comey kan?
hahah..macam muke bapak dy daa
~ comey tak dy? comey kan? rindu laa ~

~ rizky yg baju biru tu.. yg pegang dy tu, atok aku.. hensem ak? dah semestinye dohh ~

haa.. 
sekian sajee laa kot tatapan korang tok kali neyh..
nti, kalau ade mase, 
aku menconteng arang lagi okey..
peace !  :))
t.a.t.a





Sunday, December 5, 2010

~ 1st day ~


heyoo !
haa.. korang nak tahu tak mcm mane berjalannye 
hari pertama aku kat college tok semester neyh?
hahaha..
mmg sgtsgt menyeronokkan and and and meng-enjoy-kan taw..
korang tahu tak, college tu ary neyh mcm tade penghuni oi !
oh GOSH..
wehh !
pemalas gilee korang nk pergi college kan..
tito jee keje korang kan??
errr.. wait2..
ke aku yang rajin sgtsgt??
confius kejap..
hahaha..
haa.. lagi 1.. lagi 1..
korang tahu tak, 
bile ter-nampak-kan kami datang ke college..
sampai lecturer pon tegur..
" ai, rajinnye datang.. "
lol..
lecturer pon cakap mcm tu sehh..
malu tak malu arh kitorg kat ctu..
terus laa kitorg bertekad tanak datang college sok..
tp ape kan daya, sok sememangnye cuti..
bersempena awal muharram..
hahaha..
so, tak jadi laa kami nk buat jahat..
hancur berkecai plan kami..
laa.. nk wt cmner kan..
kalau dah nama budak baik, 
mmg agk kekok sikit nk mem-ponteng-an neyh..
hahah.. mashy ! jgn nk perasan sgt laa okey..
kau tu budak nakal..
tolong sikit ea..
wakakaka.. :p
biar jee ape org nk ckp..
nak buat mcm mane kan, dah mmg kite rajin..
taley nk kate ape laa..
bhahaha..
aku pon dah naek segan, orang dok puji2 kite rajin..
dah tahu tu, dyam2 jelaa..
tak pyh nk ckp kat kite..
kite dah tahu lame dh kot..
ngee ~
so, marilaa same2 kite meng-tebal-an muka yee cik mashy..
tape2.. kite maintainkan semangat kite tok terus datang kelas..
yeah ! hahaha..
poyo nk mmpos..
bodoss jee..
kuangkuang.. :p



dah laa kot.. penat dah neyh..
buhsan yg melanda actually..
nti aku conteng2 ag okey..
ngee..
tata wink2 !
huhuh ~



~ haishh ~


ohhoo..
aduh.. tak sihat laa plax aku ney.. 
aku ingat, aku da cukup kuat daa..
maklom laa.. da lame tak demam kan..
aleh2 boleh terdemam plax..
hahah..
tekak ney sakit sgtsgt..
nak minum air pon payah, nak makan?? mmg TAK arhh..
selingan ngan batuk plax ue..
arghh ! rimasnye.. :((
mase mula2 tu, mmg tak aspect pon akn jd mcm neyh..
ingatkan batuk biase jaa..
so, aku biarkan jee laa kan..
malass aku nk layan sakit 
yang mengade2 mcm neyh..
but..
makin ary, makin teruk..
haa.. neyh yg aku x suke neyh..
dy dah mula menonjolkan diri dy..
menyampah betul..
daa nk bukak semester, boleh plax dy buat hal..
mmg clever sgt laa kan.. huhh !
Ya Allah, kau berikanlah aku kesihatan tubuh badan..
tak sanggup rasanya nk usung batuk ney kemana2..
haishh..
mmg mem-pening-kan pale aku betul..
strepsil plax, campai abeh aku baloon..
naseb baik daa makin brkurang..
neyh, aku berbekalkan fisherman's friend plax..
tok kurangkan sikit batuk yg mkin menjadi2 neyh..
tengs alot to Fiqri bcoz care gilee bout aku..
walaupon aku merajuk and and and marah gilee2 babeng semalam,
kau belikan jugak fisherman's friend tok aku..
really appreciate it dear.. <3
sabarnye kau dalam menghadapi aku..  :)) 


oke laa.. sampai cney jee dulu rasanya..
laen kali, kite jumpe lagi..
ngee..
oke tata.. :))


Saturday, December 4, 2010

~ ALHAMDULILLAH ~

kata-kata dari saya untuk mereka :))

Syukur sgtsgt pada ALLAH kerana dengan izinNYA, aku telah berjaya memperoleh result yang boleh dan pastinya menggembirakan parents aku.. tu jee yang aku nak.. aku nak dyowg happy dan bangga dengan ape yang aku boleh buat.. buat dengan atas usaha aku sendiri.. bile aku call and inform kat dyowg pasal result aku tadi, aku dapat rasa bagaimana rasa hati mereka.. kerana, sesungguhnya, perkara itu laa yang mereka mahukan dari aku.. :))  atleast, aku tanak and takan buat dyowg kecewa dan rasa menyesal kerana telah membawa aku ke dunia ini.. kalau boleh, sepanjang hayat aku, aku nak buat mereka sentiasa tersenyum and ketawa bahagia.. hurmm.. rasa mcm nak menangis pon ade gak tadi.. terasa rindu sgtsgt dekat family tercinta.. mereka laa yang banyak support aku.. terlalu banyak jasa mereka terhadap aku.. terasa beruntung kerana dilahirkan didalam keluarga ini.. :))  thankz jugak kat bestie aku, mashitah.. dy neyh pon diantara orang2 kuat aku.. dia paham aku and selalu support aku.. aku ingat lagi, masa kitowg ngah bertungkus-lumus study untuk last paper, tetibe aku dapat tahu satu berita yang bisa dikatakan 'boleh' menghilangkan semangat aku.. aku rasa down gilee mase tu.. tapi, aku kuatkan jugak hati neyh.. sedikit sebanyak, dy laa yang tolong pulihkan semangat aku.. ALHAMDULILLAH, semuanya berjalan dengan lancar sehingga exam tok semester 1 2010/2011 tamat.. aku bersyukur gile2.. tengs yaa sygss.. always love you ! :))  Fiqri?? yaa.. he is my sweet heart.. forever will be my sweet heart.. dy juga telah membawa aku ke dunia success.. tengs dear ! dy banyak bagi aku kata2 semangat taw.. sampai satu tahap tu, aku rasa, aku BOLEH lakukannya ! dan sekarang, telah aku buktikannya.. I will never stopped loving you aby.. :))  aku berjaya setakat ini, semuanya kerana mereka.. :))  tengs to all of you..

Tuesday, November 30, 2010

~ dengki itu satu penyakit ~

Haa.. sebagai manusia biase, maybe kite sume tak terlepas dari perasaan ini kan?? so, mari laa kite bace sedikit information kat bawah ney bersame yee.. supaya bole dijadikan iktibar di samping dapat menambah pengetahuan kite.. :))

Bismilahhirrahmanirrahim..

Hidup kita, apabila diberi nikmat bahagia oleh ALLAh SWT, kita pasti gembira. Syukur. Namun, seseorang di tempat lain, merasa dengki dengan kebahagiaan kita. Pendapat anda? Saya bukan bersangka buruk. Tapi ini adalah hakikat. Seperti salah satu entri saya sebelum ini, dengki pasti ada dimana-mana.
Di mana-mana. Di hati manusia.
Kita muhasabah diri sama-sama. Adakah diri kita salah seorang yang mempunyai perasaan dengki kepada orang lain? Dengki dengan kejayaan orang lain. Dengki dengan kebahagiaan orang lain. Pendek kata, dengki buruk dengan hidup orang lain.
Bagi anda, seronokkah perasaan sebegini? Jawapan saya, tidak.

Dengki Penyakit Merbahaya

Kenapa saya katakan perasaan dengki itu sangat bahaya? Sebab, orang yang membawa perasaan dengki ini ialah seseorang yang tidak tenang kehidupannya. Ketidaktenangan itu datang sebagai akibat perasaannya yang tidak senang melihat kegembiraan hidup orang lain. Kasihan, bukan.
Orang yang pendengki ini sebenarnya tengah sakit. Perasaan itu dia lahirkan sendiri, dan sebenarnya dirinya sendiri juga yang terseksa menahan resah kedengkian apabila melihat orang lain. Dan apa yang paling teruk lagi sebenarnya dirinya sendiri pun tidak tahu kenapa dia perlu merasa dengki kepada orang lain yang tidak pernah membuat kesalahan kepadanya. Kecelaruan peribadi, mungkin.
Faedah bagi orang pendengki. Nak tahu?
Kesedihan, keresahan, kegelisahan, dan kekacauan fikiran menjadi darah dagingnya. Orang-orang seperti ini hanya menyeksa jiwa dan raga dengan memandang kedengkian dari kejauhan orang lain.
Saya bercakap mengenai dengki disini. Iaitu dengki terhadap orang lain dan menginginkan kejatuhan buat orang tersebut. Dan dengki dalam pelajaran, bukan seperti dengki ini. Berbeza. Anda faham? Senyum.
Anda nampak? Perasaan dengki yang macam ini sebenarnya membunuh perasaan ketenangan yang sudah menjadi fitrah dalam diri manusia. Kegembiraan dan ketenangan tiada lagi. Sebagai akibat dari perasaan hasad dengki yang buruk tersebut. Kalau ada pun kegembiraan itu, hanyalah gembira kerana melihat orang yang dia dengki jatuh tersungkur.
Elokkah perangai begini? Saya kata, tidak. Amat jelik sekali.

Pendengki Sebenarnya Memusuhi ALLAh

Memusuhi ALLAh? MashaALLAh. Ada yang beranikah~?
Ada, iaitu pendengki. Kenapa?
Manusia yang macam ni nampaknya seperti hendak memusuhi ALLAh. Sebab, dia tidak redha dengan apa yang telah ditakdirkan oleh ALLAh akan dirinya dan orang lain yang lebih baik kehidupannya dari dia sendiri. Dalam tidak sedar, sebenarnya dia merasakan bahawa ALLAh itu tidak adil dalam memberikan hak kepadanya.
Senyum. Hak. Layakkah manusia menuntut hak dari ALLAh?
Bukankah manusia diciptakan dengan rezeki masing-masing di dunia. Mengapa perlu ada perasaan dengki kepada orang lain? Rezeki itu sentiasa ada, cuma manusia yang perlu untuk mencapainya. Maka, apabila anda merasa anda hendak memperbaiki kehidupan, berusaha sedaya mampu anda untuk melakukannya.
Hendak mencabar ALLAh? Jangan.
Perasaan dengki hanya akan menghilangkan pahala dan mendatangkan dosa. Dan amat rugi manusia yang sentiasa melakukan dosa tanpa ada perasaan ingin menambahkan pahala.

Orang Pendengki Membunuh Diri Sendiri

Baik. Perumpaan manusia bagi saya, yang bersifat hasad dengki terhadap kesenangan dan kebahagian orang lain itu sebenarnya ialah hendak membunuh diri sendiri. Sudah menyeksa diri sendiri, akhirnya membunuh diri pulak.
Bahagia? Derita!
Saya umpamakan manusia pendengki seperti ini ; Dia memasak air disebuah bekas yang besar. Lalu apabila air tersebut mendidih, maka dia sendiri terjun ke dalamnya. Dan akhirnya, yang melecur dan mati adalah dirinya sendiri.
Bukankah tindakan seperti ini tindakan yang ‘kurang pandai’?
Maka begitulah sifat hasad dengki yang kalau manusia tidak merawatnya, sudah tentu manusia itu sendiri akan mati menderita oleh perasaan tersebut.
Kenapa muncul perasaan seperti ini didalam hati manusia? Kerana kurangnya sifat sabar. Dan tidak senang melihat kebahagiaan saudaranya sendiri. Hal ini kerana, dia juga ingin merasakan kehidupan yang lebih baik seperti orang lain tetapi dalam sedar atau tidak, sebenarnya dia tidak mampu.
Makanya, redhalah dengan qadak dan qadar. Tetapi, menerima suratan takdir tidak bererti tidak perlu berusaha. Ada takdir anda sebagai manusia yang boleh diubah dengan usaha, doa dan tawakkal kepada ALLAh.
ALLAh itu sebenarnya sudah membuka jalan untuk manusia. Tapi seringkali manusia ingin memasuki jalan yang tertutup dan akhirnya, manusia itu sendiri yang tersesat.
Degil!

Mari, Kita Bersama Muhasabah Diri

Ini adalah peringatan yang lebih-lebih untuk diri saya sendiri terutamanya. Dan sekiranya bermanfaat, anda sebagai sahabat pembaca blog ini sendiri yang dapat menilainya.
Saya doa, moga saya dan anda semua terlindung dari sifat dengki yang seperti ini. Kerana, tiada kesudahan yang baik bagi manusia yang memelihara hasad dan dengki didalam hatinya. Melainkan kerugian yang besar buat diri sendiri.
ALLAh tidak meredhai manusia seperti ini.
Perubahan itu satu kemestian. Dan kemestian itu tiada istilah terlambat didalamnya. Saya sendiri hendak memperbaiki diri sendir setiap hari, maka kalau sahabat semua bersama saya, mari kita melangkah bersama-sama.
Dan pinta saya, jangan lupa doakan saya, sekali keluarga saya. Barakallahu lakum~
Semoga ALLAh merahmati.

Saturday, November 27, 2010

~ HAHAHA ~

hahahah.. aku pelik laa kan.. ade jugak orang yang care gilee kat aku ney.. famous jugak aku ney kan?? aku rase, aku tade laa pulak nak naek atas stage semata2 nak announce kat semua orang, siapa aku.. hahaha.. terima kasih laa kepada sesiapa yang telah 'mem' famouskan diri ini.. tetibe rase macam terharu.. bahhaaha.. kelakar jugak aku dengan manusia macam ini.. sampai rambut aku pon dia nak pertikaikan.. apahal sehh? KARAT?? dai dengan extension pon tatau beza?? memang KOLOT laa orang macam ney.. uppss ! lupe.. diaorang ney kan orang 'baik'.. mane laa nak tahu benda2 macam ney.. hahaha.. sangat ketinggalan zaman.. ngee.. tapi, yang aku tersangat pelik, bapak aku pon tak bising rambut aku nak karat ka, nak macam singa ka kan, tapi dia?? punya laa tak puas hati dengan aku.. aku tatau ape yang aku dah buat sampai diaorang tak puas hati.. korang jeles ka hah?? takan laa kot.. hahaha.. aku tatau laa nape tah diaorang ney 'over' sibok.. nape ek ade terjadi nya orang macam ney?? ermm, kurang kasih sayang kot.. hahaa.. tahu laa dia tu USTAZ / USTAZAH ( ape2 jelaa kan ) .. haishh.. sekarang ney, orang 'baik' macam ney pon dah jadi macam orang 'jahat' macam aku taw.. hahah.. cakap aku kaki ngumpat.. padahal dia tak sedar yang dia tengah mengumpat aku.. hahah.. kalau aku nak mengumpat, memang normal laa.. sebab, aku kan 'jahat'.. hahahah.. tapi, kalau yang 'baik' pon 2x5, ape cerita?? heee.. memang sangat kelakar.. haa ! nak tahu tak.. dia cakap aku cun taw ! hahah.. terima kasih laa sebab puji aku.. ngee.. ney semua pemberian TUHAN.. dan aku hanya meminjam.. tak lebih dari itu.. maaf laa aku tak puji kau balik.. bhahaha.. dan lagi satu.. tak payah laa kau nak dok nasihatkan aku.. aku tahu ape yang aku buat.. kalau aku jahat pon, aku tak susahkan kau kan?? (kau yang menyemakkkan diri kau dalam hidup aku.. so, renung2kan laa okey..) itu hal aku, kau tade hak nak masuk campur.. aku mintak sangat, kau tengok laa diri kau tu dulu okeyy.. 'orang yang baik mestilah menjaga adabnya dengan orang lain supaya kebaikannya tidak disalah ertikan'.. chill ya USTAZ/AH.. :D

Wednesday, November 24, 2010

~ happy eid ~

.. hohoh .. sgt pendeq nyaa sayee .. hahaa ..

.. with my lovely aby ..

.. diya and dinie ..

semalam.. aku rase seronok sangat.. tengs to aby, dinie and diya.. sebab, dyowg ney bawak aku pergi jenjalan.. ktowg pergi FRIM taw.. maklum laa..aku tak pernah pergi tempat2 cam ney.. coz kat tempat aku, susah sikit nak jumpe tempat yang nyaman gilee cam ue.. hehehe.. kat FRIM ade macam2 benda yg aku tatau.. kat situ ade air terjun, sekolah, padang bola, masjid and macam2 lagi laa.. ktowg cmpai situ pon lebih kurang pukul 6 petang.. lewat kan? yelaa.. pas dyowg amek aku kat umaah, ktowg lepak mamak dulu.. hahah.. kasi kenyang ini perut.. ngee.. pas makan, ktowg pergi maen snooker plax.. sempat pulak tu kan? hahaa.. abeh jak maen snooker, baru laa ktowg gerak ke FRIM.. pas parking jak kereta, ktowg berjalan naek cmpai atas kowt.. nak crik 'da' besh air terjun punya pasal.. dah naek 'krem' kaki aku ney haa.. hahah.. bile dah sampai tempat yang di tuju, ktowg maen laa air dy.. perghh ! sejuk gilee oww.. heehe.. besh sgtsgt.. kat tempat ue arn, aku rasa tenang sgt.. pokok sikit punye besar.. hee.. nyaman pon nyaman.. ermm, selesa laa.. dalam pukul 7 petang, ktowg turun untuk balik.. sebab, penduduk yg tinggal kat FRIM ney akan masuk rumah sebelum pukul 7 petang.. hmm, tempat tu keras katanya.. seram pulak aku dengar.. huhuh.. sebelum balik, ktowg sempat laa snap beberapa keping gmbar, tok dijadikan kenangan.. cewaahh ! pas tu, ktowg p minum plax kat 'Q' Bistro.. dahaga kowt time ue.. hahah.. lame gak ktowg lepak situ.. macam2 cerita, ktowg kongsi kan.. heehe.. ngah syok2 bercerita, tibe2 plax ujan turun.. ktowg pon ape lagi..gerak laa.. kalau ujan tak turun, ktowg masih melangok lagi laa kowt kat situ.. hahaha.. pas tu, ktowg terus pergi MAS AIRLINES sebab nak ambil kereta diya yg dy tinggal kan kat situ.. huhuh.. bile dah hantar diya balik umah, aku, aby aku and dinie balik ke gombak.. sebelum depa hantar aku balik, sempat plax tu ktowg pergi makan lagi.. hahah.. pas tu, baru laa aku dapat jejak kan kaki aku kat umah.. hehee.. besh sgtsgt.. aku agak enjoy laa sehh.. bile pergi situ, boleh lupe sekejap segala masalah yg aku tanggung.. tengs sume because make me happy during that day.. :))

Sunday, November 21, 2010

~ PERTOLONGAN YANG TIDAK IKHLAS ~


hurmm.. MANUSIA.. biasa laa.. RAMBUT SAMA HITAM... hati laen2.. so, aku tanak laa mention sesapa kat sini.. kalau you all ade rase you all berperangai macam ney.. fikir2 laa balik yee.. kadang2 aku tak faham dengan orang yang macam neyy.. pon ade kan kat dunia neyy ??

ermm.. patut ker kita tolong orang tu kalau pada akhirnya kita akan ungkit segala pertolongan kita ?? tak patut kan.. kalau setakat kita nak tunjuk baik and nak bagi orang tahu yang kita nehh baik, rasa nya, baik tak payah tolong kot.. buat sakit hati orang jee.. yelaa.. aku tahu, aku tak kaya MACAM KAU.. aku tak pandai MACAM KAU.. aku tak peramah MACAM KAU.. aku tak 'BAIK' MACAM KAU.. aku tak 'ALIM' MACAM KAU.. aku tak reti nak MENYINDIR ORANG, MACAM KAU.. entah laa.. DULU.. aku rasa kau seorang KAWAN yang baik, prihatin, ambil berat terhadap kawan2 yang lern and macam2 lagi laa.. tapi.. semua tu BERUBAH bila aku mula mengenali SIAPA KAU YANG SEBENAR !! kenapa kau macam neyy haa?? suka sangat menyindir orang.. kalau rasa2 kita org neyh menyusahkan hidup kau, kenapa kau tak cakap depan2?? kenapa mesty nak menyindir ?? kau tahu tak, dengan cara kau yang MACAM TU, percaya laa, banyak hati yang kau dah sakiti.. yelaa.. KAU jee SATU DALAM SERIBU yang perfect kan ?? kau tade kekurangan pon kan ?? lagi.. kau nak suruh aku cakap ape lagi ?? tapi.. ingat laa.. TUHAN tu MAHA ADIL.. jangan sampai KAU MENANGIS bila kau diuji nanti.. yang penting tengok diri kita dulu.. jangan laa mempunyai fikiran yang kita neyy dah cukup BAGOSS ! aku tahu aku pun tak ade laa baik mana.. tapi aku sedar, siapa diri aku.. and one more things, kalau kita berbaik dengan orang, tak payah laa nak cerita dekat satu dunia yang kita neyy baik.. ORANG YANG IKHLAS TIDAK AKAN MENUNJUKKAN DIRINYA IKHLAS.. MALAH.. ORANG LAIN YANG AKAN TAHU KEIKHLASANNYA..


"Kawan yang baik tak pernah mengumpat
di belakang kawan baik nya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu
dengan kejayaan kawan baik nya.
Sebaliknya kawan yang baik lah yang
paling banyak membantu kawan baik nya
untuk mencapai kejayaan"



Saturday, November 20, 2010

~ inner voice ~

Tiada siapa yang tahu duka apakah yang tersimpan di sebalik keayuan dan kemanisan wajah itu...
Tiada siapa pun yang mengerti untuk apa dia terus memendam derita itu...
Tiada siapa pun yang dapat menduga betapa beratnya beban yang terpaksa ditanggung oleh jiwanya saat itu...
Namun hakikat itulah yang terpaksa didakapnya selepas suma itu terjadi...
Cuma hanya seorang hamba Alllah yang mengetahui segala kekusutan itu...
Dan yang kuat untuk lalui segalanya besama-sama...

~ buat mu sayangg ~

KASIH...
saat bicaramu tertikam ke sukmaku,
terasa bagai salju mengucup pipi,
lembut dan begitu mengasyikkan,
membuai semangatku teguh,
berdiri dilandasan hidup...

saat malam merantai segala kegembiraan,
dirimu hadir dalam senyuman,
perlahan berlalu lantas membisikkan kalimat itu,
betapa ku sayang padamu hingga ke akhir hayatku,
merinduimu tiap ketika,
biar mentari dan langit tak lagi bersatu,
biar bulan dan bintang tak lagi berkata-kata...

"sayangku terlalu banyak seperti air laut
dan tak pernah berhenti menyayangimu, mencintaimu dan merinduimu seperti ombak..
walaupun kita jauh.. kita tetap berkongsi bulan yang sama..."

* terima kasih kerana engkau telah menceriakan hidupku sehingga aku mengecapi kebahagiaan yang selama ini aku nantikan.. always love you sayangg.. *

~ haishh.. entah laa.. ~

~ kawan ~

Sunday, November 14, 2010

~ Takdir Hidupku ~

Tuhan,

Pernah hati ini kecewa.. 
Pernah hati ini menangis.. 

Takut..  
Bimbang.. 
Akan hal duniawi.. 
Apatah lagi akhirat abadi..

Tuhan,

Tohmahan fitnah.. 
Caci maki.. 
Mainan dunia yang sukar dilepaskan..

Namun,

Tidak sesekali buatku berpaling..
Malah bertambah yakin.. 
Akan kehebatan MU..
bahawa..

Tiada yang Maha Mengetahui selain MU.. 
Akan kebenaran yang pastinya KAU ketahui..
Namun, 

Harusku akui..
Inilah dugaan..  
Inilah ujian..
Satu persatu aku ditunjuk..
Aku terduduk.. 
Aku tertunduk.. 
Betapa hancurnya hatiku Ya Allah..

Ya Robbul I'zzati,

Harapan ku..
cahaya MU.. 
Semoga ketenangan abadi.. 
terpancar pada diri..
Semoga ketabahan diri..
Pencetus inspirasi hidup ini..

Tuesday, November 2, 2010

~ Doa seorang kekasih seperti aku ~

Oh Tuhan..
Seandainya telah Kau catatkan,
Dia milikku,
Tercipta untuk diriku,
Satukanlah hatinya dengan hatiku,
Titipkanlah kebahagiaan,
Ya ALLAH..
Aku mohon..
Apa yang telah Kau takdirkan..
Ku harap Dia adalah yang terbaik buatku..
Kerana aku mencintainya dengan Jujur..
Tulus..
dan Ikhlas ..
♥♥♥♥♥

~ Nukilan Cinta ~

Jangan cinta kerana dia lelaki..
kelak kita akan membenci..
jika dia bukan lelaki yang dicari..
hanya pandai menabur janji..

Jangan dirindu pada paras rupa..
kelak kita akan terseksa..
jika dia tidak sebaik rupanya..
senyumnya manis tipu belaka..

Jangan disayang kerana berharta..
kelak kita hidup menderita..
jika hartanya habis dibelanja..
sukarnya hidup miskin dan papa..

Jangan dikasih kerana dipuji..
kelak kita menagih janji..
jika rupa berkedut dimamah hari..
hilang sudah puji memuji.. 

Jangan dicari seorang kekasih..
kelak kita akan disisih..
jika kasih luntur bersih..
menangislah diri hidup bersedih.. 

Jangan disambut salam rindu..
kelak kita menahan sendu..
jika rindu tak dapat disatu..
dimanakah akan kita mengadu.. 

Jangan dilayan seorang teman..
kelak hidup menjadi ancaman..
jika teman tidak beriman..
dibakar api dihari kemudian.. 

Wahai sahabat wahai teman..
carilah dia kerana TUHAN..
untuk menambah ceteknya iman..
bekalan diri hidup berteman.. 

Wahai sahabat wahai teman..
cintailah dia kerana beriman..
dijadikan tuhan sebagai pasangan..
baik buruk ketentuan TUHAN.. 

Wahai sahabat wahai teman..
terimalah dia penuh keihlasan..
andai buruk anggaplah dugaan..
andai baik pujilah TUHAN..

Wahai sahabat wahai teman..
ingatlah akan janji TUHAN..
isteri yang baik besar balasan..
suami penyabar itulah kemenangan..