Thursday, March 17, 2011

~ BUKIT GAMBANG RESORT CITY ~


heyyoo meyyoo !! heheh~
tengah buat ape tuh?? da makan? wee~
pada entry kali neyh, aku nak kongsi cerita ngan korang,
pasal BUKIT GAMBANG RESORT CITY, KUANTAN PAHANG..
pada 12hb March 2011 lepas,
aku pergi ke kuantan pahang sebab nak menghadiri
undangan perkahwinan sepupu perempuan aku..
skema nyee ayat aku neyhh..  ^_^
umur die baru 19 tahun..  muda dari aku pon dah kahwin ekk..
yang aku neyh tah bilee laaa lagi.. hahahah.. gatal nyee..
eiwww !! sudahhh nurul ! okey2.. aku cerita eaa..
pagi sabtu tuhh, aku bangon awal sebab nak kemas barang2 yang patot aku bawak kat sane..
alaa.. bukan bawak ape pon.. cume bawak make up, handphone , ic and lesen jee..
hahahah~
aku terus ciap2, and tepat kol 8:15am, Fiqri dah ade kat depan umah aku..
kitaorang pon gerak pergi petronas.. isi minyak kasi penuh dulu..
sambil2 tuh, tangan aku pon mencapai laa ape2 yang boleh aku sumbat dalam perut neyh..
lapar weyhh.. pagi2 dah gerak, tak sempat nak melantak..
hehehe..
pas tuhh, pukul 8:30am, kitaorang pon gerak laa ke kuantan..
dalam perjalanan tuh, kitorang pasang radio kuat2 and ber'karok' laa abeh aty..
yelaa.. tade nak buat ape kan..
sepanjang perjalanan tuhh gak, parents aku tak stop2 call, tanye dah sampai kat mane..
hmm, family aku dah sampai kuantan dah pon..
coz, petang jumaat, dalam pukul 6:30pm, diaorang dah bertolak dari JB..
pas tuhh, sampai jee kat kawasan gambang, hujan turun lebat gilee..
dah laa hujan, jalan jem pulak tuhh..
tambah2 dengan kitaorang yang tengah mencarik jalan..
maklum laa, aku pon tak ingat jalan umah sepupu aku tuhh..
bile dah 17 kali aku rase kitorang pusing tempat yang same, aku da naek angen dahh..
dah laa jemmmmmmm.. carik jalan pulak tak jumpe.. penat weyhh !
dekat 2 jam gak laa kitorang melekat kat situ..
kalau jem bergerak, tak pee lagi taw.. neyh tak bergerak langsung..
sampai Fiqri matikan enjin kereta.. die kate, parking kat sini jelaa..
hahahah.. kelakar pulak aku dengar..
dalam pukul 1:00pm macam tuh, baru laa kitorang jumpe umahnyee..
huhh !! sampai2 jee umah tuhh, aku melepaskan rindu dulu kat semua family aku..
aku jumpe family aku, nenek and atok aku, pakcik makcik aku, sepupu sepapat aku..
pas tuhh, ape lagi, aku amek laa nasikk.. lapar gilee perut aku neyh.. 
tambah2 ngan hujan pulak kan.. ibu ngan ayah aku gelak jee..
mesty die kate, anak dara die neyh tak senonoh coz tergesa2 amek makanan depan pakwe die..
tak cover LANGSONG !  alaahh.. biar laa.. bukan Fiqri tatau perangai aku macam mane kan..
hahahahha~
pas abeh jee kitaorang melantak, tetibe adeq aku datang kat aku sambil berbisik..
cehh !
die suruh aku pujuk ayah aku pergi gambang rupenyee.. heheheh..
aku pon ape lagi.. seronok laa.. coz aku pon nak pergi !
aku carik mane ayah aku menyorok.. aku pujuk punye pujuk, last2, ayah aku setuju..
yeay !! berjaya jugak aku pujuk ayah aku.. kitaorang pergi 2 kereta..
benda neyh, kitaorang tak rancang dari awal taw.. mane laa aku bawak baju seyhh..
macam mane nak mandi?? naseb baek laa saiz badan aku neyh same jee ngan adeq2 aku..
so, kitaorang share2 jelaa.. hahaha.. yang si Fiqri, terpakse laa beli baju tok mandi..
seronok sangat dapat meluangkan mase ngan family.. walaupon 1 hari, tapi, bermakna weyh bagi aku..
dekat 3 jam gak kitorang berendam dalam air, ayah aku ajak makan.. coz hari pon dah petang..
kitaorang ciap2 and terus pergi kedai makan.. laparr sangat..
(asek lapar jelaa perut aku neyh.. apahal tah !) hahahah~
aku sedih sangat2, coz, abeh jee makan, kitaorang kena berpisah..
aku ngan Fiqri, balik KL, and family aku, balik JB..
rase macam nak ikot balik JB jee..  :((
 lepas dari hari tuh, tiap2 ary, aku call ibu.. rindu sangat2.. tak sabar rasenye nak balik JB.. 
aku neyh pantang sikit.. kalau dah dapat jumpe ngan family, tanak lepas dah rasenyee..
hurmm, kite tengok gambar laa pulak.. tapi tak banyak pon.. wakakaka.. :p
tak sempat nak ambik..  :((


otw ke kuantan pahang ~
sepupu aku ~ ima ~
perjalanan ke gambang .. cuaca macam nak hujan .. but, tak jadi nak hujan agaknye ..
resort bukit gambang ~
resort ~ kitaorang tak tempah resort pon .. pergi 1 ary jee kan ..
kami hye kat budak tuhh ~ wee ~
resort yang terdekat dengan pintu masuk gambang ~
okey , dah nampak pintu masuk gambang ~
semangat semakin berkobar2 untuk mandi ~
sempat laa sikit .. family aku kat belakang nuhh haa ~

 
* okey, neyh ade sikit rakaman video sepanjang kami di sana..  :))
video
neyh ayah aku yang record ~ baju purple kat depan tuh, ibu aku .. :)

video
kitaorang pusing sungai .. :)


okey.. cukup laa sampai sini kot..
hehehe..
tata ~

~ SATE KAJANG HJ SAMURI ~


as salam semua !! hehehe..
okey, kali neyh, aku nak cerita pasal sate kajang hj samuri pulak..
korang tahu tak, aku sebenarnye, tak dee keinginan pon nak makan sate..
bukan ape..
memang tak terpikir langsung kat otak aku neyh, nak makan sate..
13hb march 2011 arituh, mokteh aku datang umah..
die baru turun dari cameron..
so, dah alang2 tuhh, die singgah laa kat umah aku sekejap..
die bawak kan aku 1 kotak strawberry and sebijik buah kahwen.. 
buah jambu epal namenye..
pehhh ! mmg mantop rase buah tuhh..
kulit die, maniss sangat.. macam rase epal..
bahagian dalam tuhh, rase macam jambu batu biase..
sedap sangat.. tambah2 ngan aku neyh yang memang hantu epal and jambu batu..
hahahahah ~
memang mengadap 1 ary jelaa buah tuhh..
tapi sekarang dah habis..
sedih sangat ~
pas tuhh, die pon ajak aku pergi makan sate kajang..
mak aihh, aku dah laa tak tahu jalan sehh..
boleh die suruh aku tunjuk jalan..
dah laa bab2 ingat jalan neyh, aku kureeeeng sikit..
huahauahaua..
naseb baek laa kak hanie ade..
die laa yang bagi map kat aku..
heee ~ tak senonoh betul aku neyh..
kak hanie cakap, kalau yang terdekat kat sini,
sate kajang hj samuri yang kat taman melati tuhh..
so, kitaorang pon pergi laa situ..
naseb baek laa jumpe taw..
hahaha..
 dapat jugak aku makan sate kajang..
aku pon belum pernah sampai taman melati neyh..
lagipon, nak buat ape pulak aku pergi situ..
tuhh yang aku tak tahu pon, ade sate kat situ..
hahhahah~
apee daa..
kat sini, ade laa sikit gambar nyee..


with mokteh aku ~
sate kajang hj samuri ~
aku yang sangat selekehh .. hahaha ~
besar gilee sate nyee ~
sampai tertidur adeq sedara aku sorang neyhh ~
penat nak mengunyah ~ hahaha ~

okey.. itu sajee.. heheheh..
nanti, kalau ade kelapangan, aku update blog neyh lagi okey.. :))
tata wink2 ! <3


~ HARI YANG TIDAK DI TUNGGU TELAH TIBA ~


heyyooo !
okey.. 
kali neyh, aku nak cerita pasal tarikh yang aku tanak tunggu2 sebenarnye..
err.. macam mane tuhh ayat aku??
ahh.. bantai jelaa kan..
hehehe~
hurmm, diam tak diam, tarikh keramat untuk kitorang menonjolkan bakat telah pon tibaa..
wahh ! hahaha..
8HB MARCH 2011 !!
tarikh untuk kami mempersembahkan tarian arab kami..
mase tuhh, jantung neyh macam nak PECAH !! 
dah laa grup kitorang grup ke2..
so, tak banyak persiapan laa yang boleh kitorang buat..
macam nak kate perfect tuh, tak laa sgt..
biase jee..
kitorang sume siap2 kat surau..
bile masok jee class, sume ngah pandang kitorang..
kenape??
tebal sangat kee make up kitorang..
muke aku dah merah padam..
belom lagi menari neyh.. jantung aku neyh haa daa macam nak terkeluar dr tempat asal..
ehhh.. macam over sangat jee.. ( berpikir sejenak )
tapelaa.. pape jee..
hehehe~
tibe laa turn kitorang pulak buat performance..
dah laa keadaan masing2 tengah tak stabil..
penat berlari ke sane ke sini pon tak hilang lagi..
mule2 tuh, mmg agak kelam-kabot laa..
bile part menari, kitorang sume da cool sikit..
so, enjoy laa..
part tarian, mmg kitorang puas aty gilee..
serentak !
hehehe~
alhamdulillah..
everything is okey..
lepas abeh jee class environmental science,
aku kelam-kabot laa tukar baju tok presentation art & craft plak..
mmg 1 ary tuhh, aku penat tahap ghaban punyee..
aduhaii..
pulak tuh, presentation art & craft, aku punye bahagian is aerobic..
pehh.. same laa tuh mcm menari kan.. 
lagi2 bile pasang lagu waka-waka..
hahahah..
penat mmg penat, tp mmg ENJOY !!
kite tengok gambar pulak okey..  :))


muke nak stress !
with pak arabb shining star ~
after performance ~
menyaksikan persembahan grup laen ~
pandang nak badi .. pentol !
with ustazah shining star ~
with barbican ~
mata bulat aku ~ wee ~
with mashyy~
my buddies~
pose jap laa ~

campur dengan other culture ~
hehehhe ~
with nadiaa ~
ampunnn pakk ~

wakakaka ~
last picture from me .. nak tukar baju bola pulakk ~

 hehehe..
oryte.. 
neyh jee yang aku dapat kongsi kan ngan korang semua..
:))
jumpe lagii ..  <3 <3

~ MENARI ~


holla molla semua !
lame kan aku tak update blog neyh..
bz sikit laa..
penat sangat..  :((
sepanjang aku tak sempat nak update blog neyh,
macam2 benda yang dah aku lalui..
haa.. hari neyh, aku nak cerita pasal tuhh semua laa..
alang2 aku ngah ade mase neyh kan..
hee~
aku cerita pasal latihan menari kitorang dulu keyh !
7hb march aritu, aku ngan mashy pergi ke hostel batu 4..
kitaorang p hostel yana, anem ngan dayahh..
nak practice tarian kitorang punye pasal laa..
tarian untuk subject early environmental science..
kitaorang ambil arabic culture..
mule2 tuh, ingat nak ambil indian culture, but, tade rezeki..
so, teruskan jelaa ngan arab..
pon okey what..  :))
benda neyh, madam da bg lame..
kitaorang jee yang buat slow..
dah last minutes, baru melimpah ruah idea nak menari..
hahah~
saket otak gak laa memikirkan ape step yg nak buat..
tambah2 ngan badan yang memang keras neyh..
bolehh kee menari??
hahaha..
da macam kayu balak daa aku tengok..
aduhaii..
kelakar pon ade gak..
tp aku peduli ape..
amanah kan?? buat jelaa..
jadi tak jadi belakang cerita..
hehehe~
mase kat hostel diaorang,
kitorang practice siap pakai baju arab ngan make up lagi taw..
terasa berat sangat muke aku ngan make up yg agak tebal kat bahagian mata..
hahaha..  :p
ngantok pon ade taw tyme tuhh..
tapi, aku kuatkan jugak diri neyh, kasi sampai abeh latihan.. 
hehehe~
kite tengok gambar2 kat hostel diaorang pulak okey..  :))
hope korang enjoy..

hahah .. make up kan orang, aku yang tak ciap2 ag ! hee ~
testing ~
aku .. but tak ciap sepenuhnyee ~
~ nurul ~
with anemm ~
with mashyy ~

setelah buhsan dok make up ~
with dayahh ~
sporting grup members ~
kami lagi ~

okey.. sampai sini dulu rase nyee.. 
nanti kite sambung lagi okey ..  :))
papai ! <3


Tuesday, March 1, 2011

~ semangat ~


hello semua ! 
hari neyh, ak tanak cakap banyak..
aku just nak kongsi kata2 semangat daripada kawan2 ak, 
yg sentiase pertahankan semangat ak dari terus jatuh ke bumi..
terima kasih kat semua kawan2 ak yg tak pernah jemu
melayan perangai buruk ak and terlebih paham ngan perangai ini..
especially to my special one,
Mohamad Fiqri yg mmg bersabar gilee ngan perangai ak yg macam tuutt..
hurmm..
hanya korang jee yg paham ak..
paham situasi ak.. paham masalah ak..
paham perasaan ak and paham ape yg ak pikir..

"yg memisahkan sayang dan benci cuma segaris urat dihati yg dinamakan kemaafan"
 
ak suke sangat ayat neyh.. hurmm..
semoga ak dapat memaafkan  segala kesilapan orang 
terhadap ak..
besh nyee laa hai kalau ak neyh mmg jenis yg senang memaafkan.. :((
 
 tatkala kepala kita dipijak,
tak salah untuk bangun bersuara
pertahankan hak kita,
pertahankan maruah kita..
 
tengs yaa kawan2..
ak tatau macam mana nak balas jasa baek korang..
korang tak buhsan ke kawan ngan ak??
orang yg sentiase dilanda masalah.. 
lepas tuhh,
korang jugak laa yg jadi tempat ak melepaskan tension..
and
korang tak pernah kesah ngan semua tuhh.. kenapa??
bcoz
korang PAHAM aku..
itu yang korang bagi tahu kat ak..  
tengs yaa.. serious terharu..  :((

akhirnya yg benar tetap benar..
yg salah tetap salah..
fakta tak boleh jadi auta dan begitu jugak sebaliknya..
akal orang muda banyak ikut hati..
hati orang muda banyak dipengaruhi perasaan..
perasaan orang muda banyak berbelah bahagi..

ayat neyh, diaorang akan bagi, saat nyaa ak di fitnah..
tentang segala macam bentuk fitnah..
and akhirnya
ak nampak kebenaran ayat neyhh..  :((
akhir kata,
biar laa apa orang nak cakap tentang ak..
bcoz, ak tak payah nak risau..
ak dah ade segalanyee..
kebahagiaan..
kebahgiaan yg di carik oleh semua insan kat dunia neyhh..
ak ade Tuhan..
Tuhan yg ciptakan ak..
and ak tahu, DIA akan bantu hambaNya yang teraniaya..
ak ade family..
family yg terlalu sayang kan ak..
sentiase ade mase untuk ak..
tak pernah lupekan ak..
ak ade special one yg sentiase memahami ak..
ak ade kawan2 yg sentiase bagi support untuk ak terus bangun and bangun..
diaorang selalu ada kat belakang ak..
ak dah tak perlukan ape2 lagi dalam hidup neyhh..
cukup laa ngan ade nyee NYAWA ( Allah, family, Fiqri and para sahabat sejati )..

SAYANG KORANG SEMUA !!  :))
BEST FRIEND FOREVER  ;))


p/s : tetibe jadi rindu kat korang semua weyh.. huwaaa !  :((
bile laa nak habess belajar neyh.. tanak dah jaoh2 ngan family..
senang ! takde masalah..  :((