Thursday, March 17, 2011

~ BUKIT GAMBANG RESORT CITY ~


heyyoo meyyoo !! heheh~
tengah buat ape tuh?? da makan? wee~
pada entry kali neyh, aku nak kongsi cerita ngan korang,
pasal BUKIT GAMBANG RESORT CITY, KUANTAN PAHANG..
pada 12hb March 2011 lepas,
aku pergi ke kuantan pahang sebab nak menghadiri
undangan perkahwinan sepupu perempuan aku..
skema nyee ayat aku neyhh..  ^_^
umur die baru 19 tahun..  muda dari aku pon dah kahwin ekk..
yang aku neyh tah bilee laaa lagi.. hahahah.. gatal nyee..
eiwww !! sudahhh nurul ! okey2.. aku cerita eaa..
pagi sabtu tuhh, aku bangon awal sebab nak kemas barang2 yang patot aku bawak kat sane..
alaa.. bukan bawak ape pon.. cume bawak make up, handphone , ic and lesen jee..
hahahah~
aku terus ciap2, and tepat kol 8:15am, Fiqri dah ade kat depan umah aku..
kitaorang pon gerak pergi petronas.. isi minyak kasi penuh dulu..
sambil2 tuh, tangan aku pon mencapai laa ape2 yang boleh aku sumbat dalam perut neyh..
lapar weyhh.. pagi2 dah gerak, tak sempat nak melantak..
hehehe..
pas tuhh, pukul 8:30am, kitaorang pon gerak laa ke kuantan..
dalam perjalanan tuh, kitorang pasang radio kuat2 and ber'karok' laa abeh aty..
yelaa.. tade nak buat ape kan..
sepanjang perjalanan tuhh gak, parents aku tak stop2 call, tanye dah sampai kat mane..
hmm, family aku dah sampai kuantan dah pon..
coz, petang jumaat, dalam pukul 6:30pm, diaorang dah bertolak dari JB..
pas tuhh, sampai jee kat kawasan gambang, hujan turun lebat gilee..
dah laa hujan, jalan jem pulak tuhh..
tambah2 dengan kitaorang yang tengah mencarik jalan..
maklum laa, aku pon tak ingat jalan umah sepupu aku tuhh..
bile dah 17 kali aku rase kitorang pusing tempat yang same, aku da naek angen dahh..
dah laa jemmmmmmm.. carik jalan pulak tak jumpe.. penat weyhh !
dekat 2 jam gak laa kitorang melekat kat situ..
kalau jem bergerak, tak pee lagi taw.. neyh tak bergerak langsung..
sampai Fiqri matikan enjin kereta.. die kate, parking kat sini jelaa..
hahahah.. kelakar pulak aku dengar..
dalam pukul 1:00pm macam tuh, baru laa kitorang jumpe umahnyee..
huhh !! sampai2 jee umah tuhh, aku melepaskan rindu dulu kat semua family aku..
aku jumpe family aku, nenek and atok aku, pakcik makcik aku, sepupu sepapat aku..
pas tuhh, ape lagi, aku amek laa nasikk.. lapar gilee perut aku neyh.. 
tambah2 ngan hujan pulak kan.. ibu ngan ayah aku gelak jee..
mesty die kate, anak dara die neyh tak senonoh coz tergesa2 amek makanan depan pakwe die..
tak cover LANGSONG !  alaahh.. biar laa.. bukan Fiqri tatau perangai aku macam mane kan..
hahahahha~
pas abeh jee kitaorang melantak, tetibe adeq aku datang kat aku sambil berbisik..
cehh !
die suruh aku pujuk ayah aku pergi gambang rupenyee.. heheheh..
aku pon ape lagi.. seronok laa.. coz aku pon nak pergi !
aku carik mane ayah aku menyorok.. aku pujuk punye pujuk, last2, ayah aku setuju..
yeay !! berjaya jugak aku pujuk ayah aku.. kitaorang pergi 2 kereta..
benda neyh, kitaorang tak rancang dari awal taw.. mane laa aku bawak baju seyhh..
macam mane nak mandi?? naseb baek laa saiz badan aku neyh same jee ngan adeq2 aku..
so, kitaorang share2 jelaa.. hahaha.. yang si Fiqri, terpakse laa beli baju tok mandi..
seronok sangat dapat meluangkan mase ngan family.. walaupon 1 hari, tapi, bermakna weyh bagi aku..
dekat 3 jam gak kitorang berendam dalam air, ayah aku ajak makan.. coz hari pon dah petang..
kitaorang ciap2 and terus pergi kedai makan.. laparr sangat..
(asek lapar jelaa perut aku neyh.. apahal tah !) hahahah~
aku sedih sangat2, coz, abeh jee makan, kitaorang kena berpisah..
aku ngan Fiqri, balik KL, and family aku, balik JB..
rase macam nak ikot balik JB jee..  :((
 lepas dari hari tuh, tiap2 ary, aku call ibu.. rindu sangat2.. tak sabar rasenye nak balik JB.. 
aku neyh pantang sikit.. kalau dah dapat jumpe ngan family, tanak lepas dah rasenyee..
hurmm, kite tengok gambar laa pulak.. tapi tak banyak pon.. wakakaka.. :p
tak sempat nak ambik..  :((


otw ke kuantan pahang ~
sepupu aku ~ ima ~
perjalanan ke gambang .. cuaca macam nak hujan .. but, tak jadi nak hujan agaknye ..
resort bukit gambang ~
resort ~ kitaorang tak tempah resort pon .. pergi 1 ary jee kan ..
kami hye kat budak tuhh ~ wee ~
resort yang terdekat dengan pintu masuk gambang ~
okey , dah nampak pintu masuk gambang ~
semangat semakin berkobar2 untuk mandi ~
sempat laa sikit .. family aku kat belakang nuhh haa ~

 
* okey, neyh ade sikit rakaman video sepanjang kami di sana..  :))
video
neyh ayah aku yang record ~ baju purple kat depan tuh, ibu aku .. :)

video
kitaorang pusing sungai .. :)


okey.. cukup laa sampai sini kot..
hehehe..
tata ~

No comments:

Post a Comment